Wat kan ik voor je doen?

Als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) ben ik beëdigd door de rechtbank en benoemd in de gemeente Moerdijk. Ik ben wettelijk bevoegd om huwelijken, omzettingen van partnerregistraties en partnerregistraties af te sluiten in heel Nederland. De meeste gemeentes staan dit toe, een enkele gemeente niet. Vraag even na bij je eigen gemeente of je een eigen BABS mee mag nemen en wat de extra gemeentelijke leges * zijn.

* Gemeentelijke huwelijksleges zijn de kosten die je altijd moet betalen om te kunnen trouwen (tenzij je voor een gratis huwelijk kiest). Deze verschillen per gemeente en soms ook per dag en per huwelijkslocatie. Kijk voor de tarieven op de website van de gemeente waar je wilt trouwen of informeer bij afdeling burgerzaken. 

Trouwambtenaar gemeente Moerdijk

Wanneer jullie willen trouwen op een locatie in de gemeente Moerdijk, kan ik jullie huwelijk niet voltrekken als zelfstandig trouwambtenaar. In dat geval regelen jullie zelf via de de gemeente jullie huwelijkslocatie. Jullie kunnen hier wel je voorkeur uitspreken voor mij als jullie trouwambtenaar.

Wil je in mijn mooie gemeente Moerdijk in Zevenbergen of in het mooie historische stadhuis van Willemstad of Klundert trouwen of een partnerschapsregistratie aangaan, dan hoef je me niet apart in te huren want mijn tarief zit dan in het tarief verwerkt dat je aan de gemeente Moerdijk betaalt. Je kunt me wel speciaal aanvragen door bij het registreren van je huwelijk mij als BABS te kiezen, behalve wanneer je voor een gratis huwelijk of partnerschapsregistratie kiest.

Ben ik niet beschikbaar, dan verwijst de gemeente naar één van mijn andere collega's. Ook in de gemeente Moerdijk trouw ik jullie graag.

 

Foto gemaakt door Inger Trommel

Verrassingshuwelijk

Jullie willen het anders dan anders en houden ervan om jullie dierbaren en geliefden te verrassen. En jullie nodigen ze uit voor een feest! Wat jullie niet vertellen is dat jullie daar, ten overstaan van deze geliefden en dierbaren elkaar het jawoord gaan geven. Wat een verrassing is dat! 

 

De feestlocatie wordt snel omgebouwd in een ceremonieruimte en wanneer iedereen van de schrik bekomen is, lopen jullie, samen in liefde verbonden, naar het altaar. De BABS trouwt jullie ter plekke met een echte persoonlijke ceremonie. Of we vragen het gezelschap om om jullie heen te gaan staan voor een korte ceremonie. Als jullie dit wensen, zit ik graag in jullie complot.

 

Foto gemaakt door Malou Evers www.malouevers.nl

Herbevestiging van jullie liefde "renewal of the vows"

Je bent al officieel getrouwd, maar je hebt je voorgenomen om regelmatig een nieuwe herbevestiging van je beloften te doen aan elkaar. Dat is mooi en heel erg bijzonder. Om steeds maar weer je liefde en waardering aan je partner uit te spreken versterkt zeker jullie band met elkaar.

Nog mooier is dit als je hiervoor bijvoorbeeld op je koperen of zilveren bruiloftsfeest een echte (verrassings-)ceremonie  organiseert. Met persoonlijke beloften en een echt JA … ik wil nog steeds

 

Iedere keer weer opnieuw voor elkaar kiezen, in het bijzijn van al je geliefden, blijft heel bijzonder om hardop uit te spreken. Ik help je graag met het vormgeven van deze bijzondere ceremonie.

 

Foto gemaakt door Jos van Loon

Persoonlijke speech op bestelling

Gaat je zus jullie trouwen op een huwelijksceremonie en moet dat wel een beetje echt lijken? Ik wil je daar graag mee helpen. Maar heb je er wel goed over nagedacht dat je dat fijne familielid wel iets groots vraagt? Ook al spreken ze goed en gemakkelijk, ze zullen ongetwijfeld toch enige druk of stress ervaren die je hen niet toe wenst. Ook bij een zelfstandig trouwambtenaar kun je vragen of je dierbare een deel van de ceremonie mag doen waarbij dan alsnog die leuke anekdote verteld kan worden, samen met de BABS wordt dan de ceremonie geschreven en zal er geen druk op staan voor de spreker.

Je kunt dit ook over de dag verspreiden natuurlijk. Zo zorg je voor meerdere mooie, persoonlijke en intieme momenten gedurende jullie héle trouwdag en beperk je het niet tot dat ene moment. Of misschien wil je moeder jullie levensverhaal vertellen tijdens het diner en krijgt ze geen woord op papier of heb je ergens anders een speech voor nodig? Bijvoorbeeld voor een collega die afscheid neemt en een echt mooie afscheidstoespraak verdient? 

Ik help je graag met het maken en zonodig voordragen van deze bijzondere toespraak.

Foto gemaakt door Katinka Tromp Photography www.katinkatrompphotography.com

TOP