Mijn werkwijze als trouwambtenaar


Kennismaken

De eerste stap hebben jullie al gemaakt, jullie hebben mij gevonden! Mijn website doorgenomen en wat door mijn social media gebladerd? Wanneer jullie dit bevalt en je hier het goede gevoel bij hebt, dan maak ik graag een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking. Daarna kunnen jullie pas echt zeggen of ik jullie trouwambtenaar of ceremoniespreker mag zijn.

Bruidsparen nodig ik graag uit bij mij in Zevenbergen, of we spreken elkaar via Skype of FaceTime. In dat gesprek vertel ik jullie graag alles over mezelf en wat jullie moeten weten en ik geef jullie alvast wat gratis tips mee om over na te denken.

Foto gemaakt door Ingrid Kleijn

Verdiepend gesprek

Vervolgens spreken we elkaar ongeveer 2-3 maanden voor jullie huwelijksdag bij jullie thuis of liever nog op de trouwlocatie, zodat we samen de hele ceremonie kunnen doornemen.. en alvast wat voorpret hebben over wat komen gaat.

We hebben dan een langer gesprek met elkaar waarin jullie de vragenlijst eventueel kunnen toelichten, zo krijg ik een goede indruk van jullie leven samen.

Met jullie wensen en mijn ervaring kunnen we de huwelijksvoltrekking invulling geven en het draaiboek van de ceremonie bepalen. Na dit gesprek krijgen jullie nog wat extra huiswerk van mij en benader ik graag enkele geliefde familie/vrienden om jullie heen om van hen ook persoonlijke dingen en anekdotes over jullie te horen die ik in de speech kan verwerken.

Foto gemaakt door Ben & Githe Frijters

Schrijven van jullie persoonlijke verhaal

Stukje bij beetje komt de inspiratie voor het schrijven van jullie persoonlijke "love story", jullie unieke liefdesverhaal. Voor het ene bruidspaar is dat romantiek ten top, voor de ander is het nuchterheid en zakelijkheid die de boventoon voert. Voor mij is alles goed en zoals het is. Ik verplaats me in jullie en schrijf wat bij jullie past, vaak terwijl ik naar jullie lievelingsmuziek luister, want ik laat me daardoor ook inspireren.

Het is jullie dag en jullie zijn het stralende middelpunt.

En zo rollen de woorden uit mijn pen, of liever type ik ze op mijn laptop.. dat gaat niet altijd vanzelf en soms ook echt onder tijdsdruk. Maar altijd wordt het jullie persoonlijke en bijzondere verhaal, waar ik tot het uit de printer rolt al zeker 25-30 uur mee bezig ben. Je kunt dus wel zeggen dat ik jullie en je familie al aardig goed leer kennen, waardoor ik ook de juiste toon kan pakken tijdens de ceremonie.

Foto gemaakt door Marlies Dekker Fotografie www.marliesdekkerfotografie.nl

Wittebroodsweken

Tijdens jullie wittebroodsweken, een oude traditie die officieel zes weken duurt, hoor ik jullie eigenlijk met rust te laten. Gelukkig is dat een oude traditie, want heel vaak krijg ik al snel mooie foto's toegestuurd en word ik ook meegezogen in jullie geluk. Omdat ik heel graag van jullie wil horen hoe jullie je huwelijksdag hebben ervaren en of ik aan jullie verwachtingen heb voldaan vraag ik jullie altijd om je ervaring met mij te delen.

En wanneer jullie contact willen blijven houden en me jullie foto’s willen laten zien, mij op de hoogte willen houden van jullie eventuele gezinsuitbreiding, dan hoor ik het graag!

Foto gemaakt door Marlies Dekker Fotografie www.marliesdekkerfotografie.nl

TOP