Vergoeding

Het tarief van jouw ceremonie wordt grotendeels bepaald door de wensen die er zijn. De invulling van de ceremonie is voor iedereen verschillend. Afhankelijk van de wensen en de benodigde tijd, zal er een tarief worden samengesteld. En niet alleen dat uurtje van de ceremonie, want heel erg veel tijd gaat zitten in de voorbereiding.

Mooie persoonlijke woorden zijn onbetaalbaar. Maar omdat het niet mijn full-time job is, heb ik er bewust voor gekozen het tarief laag te houden. Ik zie het meer als een uit de hand gelopen hobby, waar ik overigens heel erg veel plezier aan beleef en wat ik met heel veel liefde doe. 

Vergoeding huwelijk/partnerschapsregistratie gemeente Moerdijk

Trouw je in de gemeente Moerdijk, dan bereken ik geen extra vergoeding omdat ik al door de gemeente word betaald. Die prijs zit in de vergoeding die je aan de gemeente betaalt. De gemeente gaat ervan uit dat wij in vier uur een ceremonie kunnen maken. Deze zal dus wel iets minder uitgebreid zijn dan mijn ceremonie als zelfstandig trouwambtenaar. Informatie van familie zal ik niet altijd mee kunnen nemen bijvoorbeeld. Ook ben ik gebonden aan tijd, omdat er meestal een ander bruidspaar na ons komt en zij ook op tijd willen beginnen.

Zolang ik in de gemeente Moerdijk ben benoemd (voorlopig tot 2023) kunnen jullie mij kiezen als trouwambtenaar.

Je moet er wel rekening mee houden dat ik pas kort van tevoren contact met je op zal nemen omdat de gemeente de planning pas 2-3 maanden van tevoren doorgeeft. Je kunt me eventueel een mailtje sturen om te checken of de datum nog vrij is. Zo niet, dan krijg je in de gemeente vanzelf één van mijn andere fantastische collega’s toegewezen.

Website gemeente Moerdijk 

Foto gemaakt door Inger Trommel

Zelfstandig trouwambtenaar

Trouw je in Nederland in een andere gemeente dan Moerdijk, dan moet die gemeente wel toestemming geven om een eigen BABS mee te nemen. Enkele gemeenten geven hier geen toestemming voor. Loop je hier tegenaan, bel me dan voor tips, zodat dit jullie mooiste dag niet in de weg hoeft te staan.

Het kan ook zijn de de gemeente alleen toestemming geeft om een eigen BABS mee te nemen wanneer deze ook in een andere gemeente als trouwambtenaar is aangesteld. Bij dat laatste heb je geluk, want dan mag ik jullie wettelijke huwelijk voltrekken. 

Hou er wel rekening mee dat een gemeente daar soms extra geld voor vraagt. Die kosten zitten niet in de vergoeding die ik vraag. Je krijgt daarvoor een rekening van de gemeente.

Mijn vergoeding voor jullie persoonlijke ceremonie is 675,-

Dit is inclusief:

 Vrijblijvend kennismakingsgesprek met koffie en gebak bij mij thuis 

 Vervolggesprek op de trouwlocatie of bij jullie thuis

 Contact per e-mail, WhatsApp, FaceTime wanneer jullie hier behoefte aan hebben

 Een wettelijk of een ceremonieel huwelijk in Nederland en in de Nederlandse taal, waarin ook, indien jullie dit wensen, jullie dierbaren gevraagd zullen worden om input te leveren voor de toespraak

 Het verzorgen van de huwelijksakte of akte van partnerschapsregistratie

 Een zeer persoonlijke speech 

 Een ingebonden ceremonieboek met alle mooie gesproken én onbesproken woorden als herinnering, inclusief een persoonlijk cadeau van mijzelf

 Reiskosten tot 50 kilometer

 21% btw

Maar exclusief:

 Reiskosten € 0,49 per kilometer, de eerste 50 kilometer zijn gratis

 Eventuele parkeer-, tol-, of bootkosten

 Aparte kinderceremonie voor de klas van juf of meester 

 Een ceremonie of wettelijk huwelijk in het Engels of in elke andere taal naar keuze

 Een ceremonie in het buitenland, reis- en verblijfkosten zijn voor rekening van het bruidspaar

 Overige wensen

 De gemeentelijke leges voor het inhuren van een eigen trouwambtenaar bij wettelijk huwelijk

Woorddienstbegeleider / funerair spreker

Als woorddienstbegeleider/funerair spreker begeleid ik de nabestaanden met het op papier zetten van een levensverhaal/toespraak en een tekst voor een bedankkaart, die ik zonodig namens de nabestaanden kan uitspreken tijdens de uitvaart. 

Ik kan ingehuurd worden door een uitvaartondernemer of door de nabestaanden persoonlijk.

Mijn vergoeding voor jullie persoonlijke ceremonie is 575,-

Dit is inclusief

 Een persoonlijk kennismakingsgesprek, waarbij de familie aanwezig is om het levensverhaal te kunnen vertellen en de afscheidsdienst kan worden doorgenomen

 Een vervolggesprek waarbij de geschreven tekst wordt besproken en zonodig wordt gecorrigeerd en aangepast

 21% btw

 Een ingebonden toespraak 

Maar exclusief

 Reiskostenvergoeding € 0,49 per kilometer

 Eventuele parkeerkosten of bootkosten

TOP